Chest an nô fruts di tierce o vin lavorât su la ecologjie e sui rapuarts tra vivents, om e ambient fisic.
Si sin interessâts dai lûcs di aghe lâ che si svilupe la vite, come lis pocis, il stagn e i laguts.
O vin let la storie dal zardin di Monet in France e imagjinât come che al podedi sei fât il so lagut.
O vin studiât i ecuilibris che si crein tra plantis e animâi e fat il confront tra i fatôrs abiotics e biotics di un ecosisteme. O vin vût la fortune di esplorâ un lagut artificiâl tal zardin di une aziende agricule di Faedis: o vin cussì viodût ninfeis, crots, pessuts e alghis.
O vin ancje esplorât un zardin di plantis aromatichis e jerbis medisinâls e scuviarzût cualchi segret des plantis e dal lôr adatament tal ambient, parvie che odôrs e savôrs a vegnin fabricâts des plantis par difindisi dai animai che a vuelin mangjalis o par atirâ i insets impolinadôrs.
A scuele o vin zuiât a induvinâ i odôrs cjapats sù e ognun di nô al â costruît il paîs dai profums cun materiâi di ricicli e cjartutis coloradis. Si sin judâts è o vin lavorât insiemi imparânt a condividi i materiâi e lis ideis.
O vin implantât esperiments par comprendi i ecuilibris che si crein tra aghe e aiar e tra aghe e materiâi solits.
I esperiments nus coventavin par verificâ in ce maniere che lis nestris previsions sui fenomens a fossin justis o sbaliadis. Al jere di ridi cuant che o scuvierzevin cierts fenomens che a levin “denant-daûr” rispiet a lis nestris ipotesis!
La mestre nus faseve simpri viodi e provâ a turni ce che al sucedeve.
In chestis fotos nus viodês une vore impegnâts a misturâ, pesâ e provâ i nestris fenomenâi esperiments cu la aghe!